Malzemeler:
3 yufka
Yarım kg ıspanak
2 küçük patates
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağ
Tereyağ
Pul biber
Çörekotu
Yapılışı:
- Ispanaklar güzelce yıkanır, doğranır.
- Patatesler suda haşlanır. Haşlandıktan sonra çatal yardımıyla ezilir.
- Tencereye tereyağ konur. Ispanaklar içerisine atılarak suyunu bırakıncaya dek karıştırılır. Ardından patatesler içerisine atılır. Tuz ve kırmızı biber eklenerek 1 dakika sonra ateşten alınır.
- Derin bir kap içerisine yumurta, süt, tuz ve zeytinyağ eklenerek çırpılır.
- Yufkalar kullanılmak üzere ortadan 2’ye bölünür.
- Her bir parçanın içerisine yumurtalı karışımdan sürüp, fotoğraftaki gibi ıspanaklı karışımdan konularak sigara böreği gibi sarılır. Sarılan parça yuvarlak bir tepsinin en dışına yerleştirilir. Bundan sonra yapılan her bir parça diğer parçanın bitimine eklenerek spiral şeklinde yuvarlaklar oluşturulur.
- Tüm yufkalar bittikten sonra kalan yumurtalı karışıma bir miktar daha zeytinyağ eklenerek böreğin üzerine dökülür. En son çörekotu da eklenerek 200 derece sıcaklıktaki fırına verilir.
Çörekotu sevmediğim için bir kısmına eklemedim |
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder