muncur

muncur

25 Mart 2012 Pazar

Çengelköy'de kahvaltı


Tazecik bir hava, güneşin derinizi olmasa da içinizi ısıtan sıcaklığı. Evet sonunda  bahar geldi! İstanbul artık daha keyifli ve daha davetkar. 


Yoğun bir iş haftasından sonra, uyuyabileceğim tek gün olan Pazar gününü, planladığımız Çengelköy’de kalvaltı keyfi dolayısıyla feda ettim. Yaz saati uygulamasına geçildiği için güne 1 saat kayıpla başlayacağım için bir türlü uyuyamadım ve eşimi de uyandırıp kahvaltıya doğru yol aldık. 

Havanın güzel olması motorcuları da yollara dökmüştü. Biz de atladık minik motorumuza (çok doğru bir tercih yaptığımızı Çengelköy dönüşündeki akmayan trafikte anlayacaktık) yol aldık Çengelköy merkeze doğru. 

Aracımızı park ettikten sonra Çınar Altı cafenin yanındaki Erbap Kafeterya’ya gittik. 



Erbap, girişi caddeden olan (Çengelköy börekçisinin yanı) ve dışarıdan bakıldığında pastane gibi gözüken bir yer. Üst katına çıktığınızda harika bir manzara sizi karşılıyor. En üst katında da açık hava keyfi yapabileceğiniz bir terası bulunuyor. 
Teras manzarası
Mekan çok lüks değil. Fiyatlar ortalama. Açık büfesi 25 TL. (Çocuklar için 15 TL.) Çeşitlilik olarak da ortalama üstü denebilir. Börek çeşitleri ve tatlıları güzel. 


Ben omlet tercih ettim. Yediğim en güzel omletlerdendi diyebilirim. Sevenler için peynirin bir çok çeşidi bulunuyor; otlusundan kaşarına, tulumundan beyaz peynirine kadar.  Tatlı severler için çikolata, tahin pekmez, bal, çeşit çeşit reçeller, ve unlu kurabiye çeşitleri mevcut.


Haftasonunu boğaz kenarında, ferah bir manzara eşiliğinde geçirmek isteyenler için tavsiye edebileceğim bir mekan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder