Malzemeler:
1 demet semizotu1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağ
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Kırmızı biber
Tuz
Yapılışı:
- Semizotunun topraklı bölümünü kesip attıktan sonra geri kalan kısmı yıkayıp bir süre sirkeli suda bekletin. Kuruduktan sonra elinizle küçük parçalar halinde koparın.(bıçak yardımıyla küçük küçük de doğrayabilirsiniz)
- Yoğurt, zeytinyağ, sarımsak ve cevizi çukur bir kaba alın. İyice karıştırın. Az tuz ekleyin.
- Yıkanmış doğranmış semizotunu da bu karışımın içerisine ekleyin.
- Biraz karıştırdıktan sonra servis edeceğiniz kaba alın. Üzerini kırmızı biber ve ceviz parçacıklarıyla süsleyin. Azıcık zeytinyağ da gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder