muncur

muncur

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Semizotu salatası

Semizotu içeridiği vitaminler ve hafif lezzeti dolayısıyla yaz mevsiminin sofralardan eksik olmaması gereken bir sebzesi. Bugün sizlerle yapımı çok basit olan semizotu salatasının tarifini paylaşacağım.


Malzemeler:
1 demet semizotu
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağ
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Kırmızı biber
Tuz



Yapılışı:


  1. Semizotunun topraklı bölümünü kesip attıktan sonra geri kalan kısmı yıkayıp bir süre sirkeli suda bekletin. Kuruduktan sonra elinizle küçük parçalar halinde koparın.(bıçak yardımıyla küçük küçük de doğrayabilirsiniz)
  2. Yoğurt, zeytinyağ, sarımsak ve cevizi çukur bir kaba alın. İyice karıştırın. Az tuz ekleyin.
  3. Yıkanmış doğranmış semizotunu da bu karışımın içerisine ekleyin. 
  4. Biraz karıştırdıktan sonra servis edeceğiniz kaba alın. Üzerini kırmızı biber ve ceviz parçacıklarıyla süsleyin. Azıcık zeytinyağ da gezdirebilirsiniz.
İşte bu kadar!



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder