muncur

muncur

20 Temmuz 2012 Cuma

Rumeli Hisarı’nda bir Sade Kahve

Sade Kahve; isminden de anlaşılacağı gibi Rumeli Hisarı’nda sade bir mekan ama sadece kahve yok. Menüsü oldukça zengin. Menemeninde kahvaltı tabağına, gözlemesinden çiğ böreğine, salatasından tostuna kadar her türlü hafif atıştırmalığı bulmanız mümkün. Tabi ki közde kahvesini de unutmamalı.

Sade Kahve iş arkadaşlarımla öğlen aralarında kaçamak yapabildiğim deniz kenarında bir mekan. Arka tarafta terası da mevcut. İç dekorasyonunda fotoğrafa değer bir çok kare bulmak mümkün. Özellikle tabelalar yabancı bir ülkede dar bir sokak arasında oturuyormuşsunuz havası yaratıyor.

Mekanda favori yiyeceğim tabi ki “Çiğ Börek”.  Ama bu çiğ börek ufak tefek değil 1 kişiyi doyuracak büyüklükte çıtır bir lezzet.

Gözlemesi de denenmesi gereken başka bir favorim. Her ne kadar en son gittiğimde beklentimi karşılamamış olsa da  önceki seferlerdeki harika tadının hatırına favorilerimden kaldırmıyorum.
Diğer yiyecekleri denemediğim için yorum yapmam doğru olmaz. Fakat yan masalara göz attığımda menemenin ve salata çeşitlerinin çok tercih edildiğini söyleyebilirim.




FSM köprüsünün hemen bacağında olan mekanın açık adresi: Yahya Kemal Caddesi No:20/A Rumelihisarı

Salaş bir mekan olan Sade Kahve’de karşı kıyıyı ve denizin huzur veren mavisini izlerken kendinize bir Türk Kahvesi söylemeyi unutmayın.

Telefon:         0212 263 88 00  
Fiyat aralığı: 3 TL - 20 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder