muncur

muncur

19 Eylül 2012 Çarşamba

Fırında levrek

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte evde de balık sezonunu açtım ve en sevdiğim balıklardan olan levrekle sezona giriş yaptım. Daha çok fırında kremayla birlikte değerlendirdiğim levreği bu defa sebzelerle bütünleştirmek istedim. Ortaya da sağlıklı ve bir o kadar da lezzet dolu bir yemek çıktı.

Balıkçıdan balığı kaptıktan sonra evde olan bir çok sebzeyle deneyebileceğiniz "Fırında levrek"in olmazsa olmazları "sarımsak" ve "soğan"!..

Malzemeler:
1 büyük boy deniz levreği (kişi sayısı ve levrek boyutuna göre siz sayısını değerlendirebilirsiniz)
2 soğan
Bir kaç dal taze soğan
5-6 diş sarımsak
1 havuc
3 yesil biber
Maydanoz
Zeytinyağ
Baharatlar ve tuz

Yapılışı:
  • Öncelikle balıkçıda temizlenmiş balık yıkanır. Yağlı kağıt fırın tepsisine serilerek üzerine balık yerleştirilir.
  • Sarımsaklar bıçak yardımıyla ince ince doğranır. Ortadan bölünmüş olan levreğin içerisine yerleştirilir. 
  • Ardından kullanılacak baharatlar(karabiber, kırmızı biber ve kekik) ve tuz balığın içine ve dışına serpilir. 
  • Soğan, yeşil biber, taze soğan ve maydanoz doğranır. Havuç rendelenir.
  • Tüm malzemeler karıştırılarak balığın ortasına ve üzerine eşit şekilde paylaştırılır.
  • Son olarak da balığın üzerine zeytinyağ dökülerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.

Püf noktası: Levreğin içerisine konan sarımsaklar pişerken balıkla bütünleşerek muhteşem bir tat yaratıyor.

Özellikle iş çıkışı evde zahmetsiz ve çabuk bir şeyler yemek istiyorsanız eve gelmeden balıkçınıza uğrayın. 40 dakikada fırında levreğiniz hazır!..

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder