(4 kişilik)
4 orta boy patates
4 yumurta
Kıymalı harç için;
200 gram kıyma
1 soğan
Baharatlar
4 yumurta
Kıymalı harç için;
200 gram kıyma
1 soğan
Baharatlar
Kızartma için;
Yağ
Ön hazırlık olarak soğanı ince ince doğrayın. Karışımı
pişireceğiniz tavaya az yağ ekleyerek soğanları öldürene kadar pişirin.
Ardından kıymayı ekleyip 4-5 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını
kapatıp baharatlarınızı ekleyin (ben kırmızı biber, toz biber ve kara biber
kullandım)
Diğer tarafta patatesleri soyup küp şeklinde küçük küçük
doğrayın. Kızgın yağda hafif koyulaşıncaya kadar kızartın. Kızaran patatesleri
kıymalı karışımın üzerine alın.
Yumurtayı derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
İçerisine arzuya göre toz biber ekleyebilirsiniz.


olsa da yesek :))
YanıtlaSil